DAF CF Euro 6

De geheel nieuwe DAF CF Euro 6 zet een nieuwe standaard. Met lage operationele kosten, een ultiem chauffeurscomfort en vooral een ongeëvenaarde veelzijdigheid. Drie cabinevarianten, drie motoren en talloze as- en chassis-configuraties: er is voor u altijd een nieuwe DAF CF op maat!

  • Sterk in veelzijdigheid
  • Uitstekende rijeigenschappen
  • Hoogste laadvermogen
  • Robuust
  • Uitstekend zicht en veiligheid

400_intro.jpg

400_cfopmaat1.jpg

Op maat gemaakt

DAF’s veelzijdige allrounder: de nieuwe CF Euro 6. Een complete reeks voertuigen voor een
veelheid aan toepassingen. Met lage operationele kosten, een ultiem chauffeurscomfort en vooral een ongeëvenaarde veelzijdigheid. Drie cabinevarianten, drie motoren en talloze as- en chassis-configuraties: er is voor u altijd een nieuwe DAF CF op maat. 

Welke versie u ook kiest, elke CF heeft een toonaangevend laadvermogen, gekoppeld aan
een laag eigen gewicht. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan het geheel nieuwe chassis, dat licht en sterk tegelijkertijd is.

Exterieur

Het design van de DAF CF Euro 6. Stoer en elegant en uiteraard ook functioneel. Een optimale aerodynamica en en een maximale koeling zorgen voor een gunstig brandstofverbruik. Het nieuwe design is vooral ook heel doordacht. 

Dat DAF zich bij de ontwikkeling van de nieuwe CF heeft laten leiden door de kwaliteiten van de veelgeprezen XF Euro 6, blijkt allereerst uit het aantrekkelijke exterieurdesign. De prominente en fraai geïntegreerde boven- en ondergrille zorgen voor een duidelijke ‘family-look’, waaraan ook het centraal geplaatste chromen paneel met DAF-logo bijdraagt.

400_cfexterieur2.jpg

400_cfinterieur1.jpg

Interieur 

De DAF CF-serie is leverbaar met praktische dagcabine,
ruime slaapcabine en ultra-ruime Space Cab met een ongeëvenaarde stahoogte van 2 meter 23. De cabine van de nieuwe CF biedt de ideale werkomgeving. Met nog meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Een optimale toegankelijkheid, zitpositie en bediening dragen bij aan het hoogste rijcomfort. Het klimaatsysteem met optimale luchtcirculatie maakt het comfort compleet.

Aandrijflijn

De nieuwe DAF CF Euro 6 beschikt over efficiënte aandrijflijnen met keuze uit een breed
programma state-of-the-art PACCAR-motoren (PX-7, MX-11 en MX-13), met motorvermogens variërend van 164 kW (220 pk) tot 375 kW (510 pk). Het brede motorenpallet illustreert overduidelijk de veelzijdigheid van het CF-programma met voor elke toepassing de ideale aandrijflijn.

400_cfaandrijf1.jpg

400_cfchassis1.jpg

Chassis

Ook volledig nieuw bij de DAF CF Euro 6: het chassis. Licht en sterk voor het hoogste laadvermogen en superieure rijeigenschappen. Met nieuwe assen en de unieke Stabilink ophanging van de achteras voor een nog stabieler weggedrag en minder eigengewicht.

Bij het chassis van de nieuwe CF zijn veel variaties mogelijk in de opstelling van brandstoftanks, uitlaatsysteem, accu’s en andere componenten zodat vrije ruimte ontstaat voor de montage van bijvoorbeeld steunpoten en twist-locks.

DAF CF Construction

De nieuwe CF Euro 6 Construction: speciaal voor toepassingen binnen het bouwtransport waarbij regelmatig 'off road' gereden wordt. De CF Construction onderscheidt zich door een grote oploophoek en hoge bodemvrijheid voor een goede terreinvaardigheid en door tal van slimme details voor maximale inzetbaarheid, lage operationele kosten en een toonaangevend gebruiksgemak. De CF Construction heeft een stoere uitstraling die het voertuig een geheel eigen gezicht geven.

400_cfconstruction1.jpg