DAF LF Euro 6

De DAF LF Euro 6 Truck 
De nieuwe LF biedt alles wat u van een moderne distributietruck mag verwachten. Hij is wendbaar, biedt een gemakkelijke in- en uitstap en onderscheidt zich door de beste rijeigenschappen. Veel stoppen en optrekken, snel laden en lossen: met de nieuwe LF gaat dat moeiteloos. Met een volledig nieuwe interieur met al het denkbare comfort voor de chauffeur en bijrijder. En met ruime keuze uit motoren, transmissies en achterasreducties. Voor optimale prestaties en een gunstig brandstofverbruik.

  • De ultieme distributietruck
  • Unieke wendbaarheid
  • Hoog nuttig laadvermogen
  • Gunstig brandstofverbruik
  • Buitengewoon comfortabel

400_lfeuro1.jpg

400_lfopmaat1.jpg

Op maat gemaakt 
De nieuwe LF Euro 6-serie staat voor een volledig programma van efficiënte distributietrucks. De uitgangspunten bij de ontwikkeling: maximale efficiency voor de transporteur en het hoogste gebruiksgemak voor de chauffeur. De nieuwe LF Euro 6 zet de standaard op het gebied van
laadvermogen, brandstofefficiëntie en voertuigbeschikbaarheid. En natuurlijk is hij uiterst praktisch.

Exterieur

De nieuwe LF is hét visitekaartje voor ieder transportbedrijf. Hij deelt de stijlvolle familie-looks met de nieuwe CF en XF.

De nieuwe LF Euro 6 heeft een moderne, stoere en tegelijkertijd vriendelijke uitstraling gekregen, belangrijk voor een truck die zich vaak in het drukke stadsverkeer bevindt. Maar het uiterlijk van de LF is meer dan alleen een mooi plaatje: het levert een belangrijke bijdrage aan efficiency, voertuigbeschikbaarheid, comfort en veiligheid.

400_lfexterieur1.jpg

400_lfinterieur1.jpg

Interieur

Een ontspannen chauffeur is een betere chauffeur. Daarom kent het interieur van de nieuwe LF dezelfde hoge kwaliteitsstandaard als het DAF vlaggeschip, de nieuwe XF Euro 6. Het resultaat: een optimale werkomgeving voor de chauffeur. Iedere chauffeur voelt zich in de cabine meteen thuis, mede dankzij het gebruik van warme kleuren. Praktisch zijn ook de materialen en afwerking van het interieur, dat gemakkelijk schoon te maken is en er daardoor altijd fris en verzorgd uitziet.

Aandrijflijn

DAF's nieuwe LF voor Euro 6 wordt geleverd met de nieuwe vier- of zescilinder PACCAR PX-motoren met een ruime keuze aan motorvermogens, versnellingsbakken en achterasreducties, zodat voor elke inzet de juiste aandrijflijn kan worden gespecificeerd. In alle gevallen staan de nieuwe Euro 6 aandrijflijnen garant voor een optimale combinatie van kracht en efficiency.  Nieuw daarbij zijn een handgeschakelde negenversnellingsbak en de nieuwe SR1339 achteras voor zwaardere toepassingen.

400_lfaandrijflijn1.jpg

400_lfchassis1.jpg

Chassis

Het chassis van de nieuwe DAF LF Euro 6 is volledig nieuw ontworpen voor een maximale stijfheid en uitstekende rijeigenschappen, een laag eigengewicht voor het hoogste laadvermogen en met veel vrije ruimte voor de plaatsing van extra componenten. Het chassis is volledig vlak en samen met de praktische montagesteunen leidt dat tot een hoge opbouwvriendelijkheid. Om voor elke inzet een voertuig op maat te bieden, is er bij de nieuwe LF-serie keuze uit een groot aantal varianten op het gebied van laadvermogen en wielbases.

LF Construction uitvoering

Ideaal voor bouwtoepassingen waarbij een hoge wendbaarheid van groot belang is: de LF Construction. Met een laag eigen gewicht voor het hoogste laadvermogen en maximale efficiency. Tegelijkertijd blinkt de nieuwe LF Construction uit in chauffeurscomfort. 

Het stoere uiterlijk heeft de LF Construction gemeen met zijn grote broer, de CF Construction. Karakteristiek zijn de zwarte grille, de robuuste bumper en radiator beschermingsplaat in RVS look. De LF Construction oogt krachtig en vriendelijk tegelijk. Belangrijk voor een bouwvoertuig dat veel in stedelijke gebieden opereert.

400_lfconstruction1.jpg

400_lfaerobody1.jpg

LF Aerobody uitvoering

De LF Aerobody is een 12 tons distributietruck, die ‘af fabriek’ geleverd wordt met aerodynamische PACCAR-opbouw. In combinatie met een speciaal ontwikkeld spoiler- en fenderpakket kan daarmee binnen het distributietransport een significante besparing in brandstofverbruik en CO2-uitstoot gerealiseerd worden.

Met het oog op een optimale stroomlijn, loopt de daklijn van de opbouw van de DAF LF Aerobody aan de voorzijde iets op en zijn de hoeken afgerond. Aan de achterzijde loopt het dak van de opbouw in het midden lichtelijk af, eveneens voor een gunstige aerodynamica. Om diezelfde reden wordt standaard een speciaal ontwikkeld pakket fenders en spoilers geleverd, waardoor cabine en opbouw vloeiend op elkaar aansluiten.