DAF XF Euro 6

De nieuwe XF: de nieuwe maatstaf voor het transport over de lange afstand. Ontwikkeld voor maximale transport efficiency. Met compleet nieuw ontwikkelde 12,9 liter PACCAR MX-13 en 10,8 liter PACCAR MX-11 motoren voor Euro 6. Een volledig nieuw chassis. Een nieuw en aantrekkelijk exterieurdesign. En met een vernieuwd interieur. De beste XF ooit, voor ondernemer én chauffeur.

  • Ontwikkeld voor de lange afstand
  • Laag brandstofverbruik
  • Lage operationele kosten
  • Ongeëvenaarde binnenruimte
  • Beste chauffeurscomfort

400_intro.png

400_xfopmaat1.jpg

Op maat gemaakt

Met zijn nieuwe aandrijflijn, het volledig nieuwe en slimme ontwerp van het chassis en met vele andere verbeteringen die zijn gedaan om gewicht te besparen, zet de nieuwe XF een nieuwe standaard in termen van efficiëntie. Tegelijkertijd zorgen een nieuwe cabine en eersteklas rijprestaties voor nog meer chauffeurscomfort en veiligheid. De nieuwe XF: de beste truck voor ondernemer én chauffeur.

Exterieur

Met zijn krachtige en elegante uitstraling is de nieuwe XF hét visitekaartje voor iedere transportondernemer. Het imposante front, de karakteristieke zwarte grille en de fraaie stijlelementen: onmiskenbaar de nieuwe XF.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe XF, bouwde DAF door op het alom gewaardeerde
cabineconcept, dat bekend staat om z'n toonaangevende ruimte en praktische comfort.

400_xfexterieur1.jpg

400_xfinterieur1.jpg

Interieur

Het interieur van de cabine is het koninkrijk van de chauffeur. Niemand beseft dit beter dan DAF. Met de nieuwe XF introduceren we een nieuwe standaard in chauffeurscomfort. Met 12,6 kubieke meter beschikt de Super Space Cab chauffeur over de grootste cabine in de markt om in te werken en te leven. Wanneer uw spullen niet passen in een DAF cabine,neemt u gewoonweg te veel mee.
De XF Super Space Cab heeft meer dan 1.000 liter opbergruimte.

Aandrijflijn

De nieuwe XF wordt geleverd met PACCAR MX-13 en MX-11-motoren. Deze zijn ultraschoon en toonaangevend op het gebied van brandstofefficiency, betrouwbaarheid en levensduur. 

De Euro 6 PACCAR MX-motoren worden gekoppeld aan vernieuwde PACCAR-versnellingsbakken. Tot de nieuwe functionaliteiten van de geautomatiseerde transmissies behoren EcoRoll en Fast Shift, die het rijcomfort ten goede komen en als doel hebben het brandstofverbruik en de CO2-emissies verder te reduceren. Datzelfde geldt voor de nieuwe achterassen met nieuwe, langere eindoverbrengingen voor lagere motortoerentallen.

400_xfaandrijflijn1.jpg

400_xfchassis1.jpg

Chassis

Het chassis is compleet nieuw ontwikkeld. Het biedt hoge laadvermogens door het lage eigen gewicht. De hoge stijfheid zorgt voor uitstekende rij-eigenschappen. Componenten zijn uitgekiend gepositioneerd met het oog op de hoogste efficiency. Een perfecte basis om op te bouwen.  

Nieuw is de toepassing van een Stabilink-constructie. Door het integreren van de stabilisatorfunctie in de ophanging van de achteras wordt een optimale stijfheid en stabiliteit gecreëerd en wordt een substantiële gewichtsbesparing gerealiseerd. Assen, asophanging en besturing zijn volledig nieuw ontwikkeld met het oog op rij-eigenschappen, comfort en een laag gewicht.