Nieuwe generatie DAF XF

De Europese Commissie heeft de regelgeving voor afmetingen en gewichten voor vrachtwagencombinatie bijgesteld om grenzen te verleggen op het gebied van:

  • Reductie van emissies (CO2)
  • Verkeersveiligheid
  • Chauffeurscomfort

Dit heeft geresulteerd in de nieuwe generatie vrachtwagen met een zeer aantrekkelijke en aerodynamische vormgeving. De nieuwe generatie XF is toonaangevend in efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort.

Nieuwe norm nieuwe generatie XF

Van de aandrijflijn tot de ophanging en van het cabine-interieur tot de stoelen en bedden, we hebben elke gelegenheid aangegrepen om u een superieur chauffeurscomfort te bieden. Na een productieve dag aan het stuur heeft u een goede nachtrust nodig. Er is alles aan gedaan om de bedruimte zo comfortabel mogelijk te maken. Het prachtige dashboard is een echte blikvanger en is zo ontworpen dat er ook een bijdrage geleverd wordt aan het unieke directe zicht. Het dashboard heeft centraal en fraai 12-inch display voor alle aan het voertuig gerelateerde informatie.

Afmeting ‘nieuwe norm’:

  • Cabinelengte: 2.360 mm
  • Stahoogte: 1.900 – 2.075 mm
  • Cabinevolume: 9,73 m³

De maatstaf voor efficiency

De nieuwe generatie DAF heeft een toonaangevende aerodynamica, die resulteert in een extreem lage luchtweerstand, doordat luchtstromen om, door en onder de truck worden geleid. Ook heeft de nieuwe generatie DAF XF zeer efficiënte aandrijflijnen en lage voertuigengewichten. Door onder meer de genoemde verbeteringen wordt een brandstofbesparing tot wel 10% gerealiseerd. 

Uitstekende veiligheid

Bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie DAF XF stond veiligheid hoog in het vaandel. Door de grote ruiten, lage raamlijnen en zichtbaarheidsfuncties, zoals een extra ruit in de zijwand helpen om een nieuwe norm te stellen voor direct zicht zonder spiegel of camera. En met een robuuste cabineconstructie, toonaangevende ergonomie en slimme functies om het rijden veiliger te maken, zijn onze nieuwe generatie DAF trucks toonaangevend op het gebied van veiligheid.