DAF XG

De Europese Commissie heeft de regelgeving voor afmetingen en gewichten voor vrachtwagencombinatie bijgesteld om grenzen te verleggen op het gebied van:

  • Reductie van emissies (CO2)
  • Verkeersveiligheid
  • Chauffeurscomfort

Wie de doelstellingen van de Europese Commissie met de nieuwe regelgeving samengevat ziet, heeft weinig voorstellingsvermogen nodig om te voorspellen op welke vlakken de nieuwe generatie DAF trucks zich onderscheiden, namelijk: voertuigefficiency, veiligheid en chauffeurscomfort.

Comfortabele en riante cabine

Wie in de cabine komt van de DAF XG wordt overweldigd door het enorme ruimte-aanbod met riante stahoogte in alle cabines

Afmetingen van de ‘klasse apart’:

  • Cabinelengte: 2.690 mm
  • Stahoogte: 2.025 – 2.075 mm
  • Cabinevolume: 11,85 m³

Langer alert en ultiem rijcomfort

De nieuwe generatie DAF trucks stelt ook nieuwe normen voor lage geluidsniveaus, zodat u langer alert blijft. Het innovatieve stuursysteemontwerp vergt daarnaast ook minder inspanning. Wanneer u plaatsneemt in de DAF XG, beschikt u over de grootst mogelijke verstelmogelijkheden van stoel en stuurwiel op de markt. Het stuurwiel heeft een enorm verstelbereik, van horizontaal tot het type hoek van een personenauto. Hiermee vindt u in de DAF XG de ideale positie voor ultiem rijcomfort

Digitale spiegels voor optimale veiligheid

Met het DAF Digital Vision System (DDVS) kunt u de hoofd- en groothoekspiegels vervangen door intrekbare camera’s die hoog op de cabine zijn gemonteerd voor een optimaal zicht onder alle weersomstandigheden. De monitors zijn ergonomisch geplaatst aan de linker- en rechterkant van het cabine-interieur. De volgende functies zorgen voor het veilig en eenvoudig manoeuvreren van de DAF XG:

  • Automatisch pannen
  • Extra breed zicht
  • Ontdooien 

Ook zijn er functies aan de nieuwe generatie DAF toegevoegd voor een optimale veiligheid. Denk hierbij aan een elektronische parkeerrem, een trailerrem en Park Brake Assist voor extra parkeerremkracht. 

De nieuwe standaard voor koelsystemen

De nieuwe generatie DAF XG profiteert van de best mogelijke passieve koeling. Nieuwe luchtstroomgeleiders in de grille en de aan de cabine gemonteerde inkapseling zorgen voor een uitstekende aerodynamica in de motorruimte. Hierdoor wordt elke kilogram lucht die door de grille binnenkomt optimaal benut en wordt de ventilator zo weinig mogelijk ingeschakeld.